Váš Med - Med nejvyšší kvality

Medy Síťované

Váš Med - Medy Síťované

Místo, kde si med vyzvednoutChýně, Vřesová 590 nebo Frýdek-Místek, Podhůří 2005

Gramáž medu1 kg

Dostupnost meduDostupné

 

Charakteristika chutě a vůně

Silnější a výraznější chuť i vůně pozdních květů viz medy květové pozdní. Charakteristika tohoto medu je dána vždy převažujícím nektarem a umístěním našich včelstev v daném roce.

Hlavní využití

Na pečivo nebo samostatnou konzumaci.

Doba využití

Celoročně, ale zejména pokud máte med zařazen celoročně k přímé konzumaci.

Jakou doporučujeme mít zásobu tohoto druhu medu

Pokud jíte med pravidelně s pečivem na snídani nebo na večeři, počítejte minimálně 1 kg medu na týden. Vhodné je mít zásobu tohoto medu na zimu (kdy je spotřeba vyšší), a to alespoň 5 kg na osobu. Tento med je vhodné kupovat do dlouhodobých zásob.

Naměřené hodnoty refraktometrem:

Obsah vody: 17%
Sacharóza: 82
Hustota: 42,5

Hlavní popis

Med sítovaný je získáván způsobem zpracování medu, zpravidla pozdního květového, který má obvykle nejnižší obsah vody (17% a méně). Obdobně jako při pastování tak pouze mechanicky měníme strukturu vytočeného medu tak, aby med byl tvořen jen těmi nejjemnějšímu krystalky, které však neucítíte, protože má jednolitou tužší konzistenci. Sítovaný med děláme pouze my, a kolika síty med prochází a v jakém pořadí a struktuře, si ponecháme jako naše řemeslné včelařské tajemství. Pokud Vám však někdo bude tvrdit, že jde o sítovaný med, můžete si být jistí, že inspiraci našel právě v našem malém rodinném včelařství. Sítování medu má jednoznačné výhody pro využití tohoto medu na pečivo. Med nestéká, je znatelně tužší (bez jakýchkoli krystalků), není bílý jako pastovaný, jeho barva je lehce nažloutlá, až do zlatava, pro svou vysokou hutnost je však mnohem pomaleji rozpustný v čaji. Pro mnoho zákazníků je jeho hlavní výhodou právě velmi jemná a dlouhotrvající chuť v ústech (pomalu se rozpouští). Sítovaný med je zpracováván z pozdního (posledního) vytáčení (tedy v době, kdy řepka již nekvete), a to obdobně jako pastovaný med z důvodu velmi nízkého obsahu vody. Jeho nespornou výhodou je prakticky neomezená trvanlivost a můžete jej mít v zásobě třeba celý život, a to i otevřený, počítejte však s tím, že jeho konzistence je opravdu tuhá.

Med sítovaný patří mezi ideální pochutinu na chléb a jiné pečivo, pokud máte rádi hutnou konzistenci, výraznou chuť a chcete si med vychutnat déle na jazyku, je to med právě pro Vás.

Chuť i vůně pozdního květového nebo jednodruhového medu zůstává. Jemnost tohoto medu oceníte při dlouhodobé konzumaci s pečivem.

Tento med má díky své hustotě (ve stejné 730 ml sklenici) vždy vyšší hmotnost než klasický 1kg!

Váš Med - Medy Síťované
Hlavní popis

Med sítovaný je získáván způsobem zpracování medu, zpravidla pozdního květového, který má obvykle nejnižší obsah vody (17% a méně). Obdobně jako při pastování tak pouze mechanicky měníme strukturu vytočeného medu tak, aby med byl tvořen jen těmi nejjemnějšímu krystalky, které však neucítíte, protože má jednolitou tužší konzistenci. Sítovaný med děláme pouze my, a kolika síty med prochází a v jakém pořadí a struktuře, si ponecháme jako naše řemeslné včelařské tajemství. Pokud Vám však někdo bude tvrdit, že jde o sítovaný med, můžete si být jistí, že inspiraci našel právě v našem malém rodinném včelařství. Sítování medu má jednoznačné výhody pro využití tohoto medu na pečivo. Med nestéká, je znatelně tužší (bez jakýchkoli krystalků), není bílý jako pastovaný, jeho barva je lehce nažloutlá, až do zlatava, pro svou vysokou hutnost je však mnohem pomaleji rozpustný v čaji. Pro mnoho zákazníků je jeho hlavní výhodou právě velmi jemná a dlouhotrvající chuť v ústech (pomalu se rozpouští). Sítovaný med je zpracováván z pozdního (posledního) vytáčení (tedy v době, kdy řepka již nekvete), a to obdobně jako pastovaný med z důvodu velmi nízkého obsahu vody. Jeho nespornou výhodou je prakticky neomezená trvanlivost a můžete jej mít v zásobě třeba celý život, a to i otevřený, počítejte však s tím, že jeho konzistence je opravdu tuhá.

Med sítovaný patří mezi ideální pochutinu na chléb a jiné pečivo, pokud máte rádi hutnou konzistenci, výraznou chuť a chcete si med vychutnat déle na jazyku, je to med právě pro Vás.

Chuť i vůně pozdního květového nebo jednodruhového medu zůstává. Jemnost tohoto medu oceníte při dlouhodobé konzumaci s pečivem.

Tento med má díky své hustotě (ve stejné 730 ml sklenici) vždy vyšší hmotnost než klasický 1kg!

Medy Síťované

Místo, kde si med vyzvednoutChýně, Vřesová 590 nebo Frýdek-Místek, Podhůří 2005

Gramáž medu1 kg

Dostupnost meduDostupné

 

Charakteristika chutě a vůně

Silnější a výraznější chuť i vůně pozdních květů viz medy květové pozdní. Charakteristika tohoto medu je dána vždy převažujícím nektarem a umístěním našich včelstev v daném roce.

Hlavní využití

Na pečivo nebo samostatnou konzumaci.

Doba využití

Celoročně, ale zejména pokud máte med zařazen celoročně k přímé konzumaci.

Jakou doporučujeme mít zásobu tohoto druhu medu

Pokud jíte med pravidelně s pečivem na snídani nebo na večeři, počítejte minimálně 1 kg medu na týden. Vhodné je mít zásobu tohoto medu na zimu (kdy je spotřeba vyšší), a to alespoň 5 kg na osobu. Tento med je vhodné kupovat do dlouhodobých zásob.

Naměřené hodnoty refraktometrem:

Obsah vody: 17%
Sacharóza: 82
Hustota: 42,5