Váš Med - Med nejvyšší kvality

Medy Pastované

Váš Med - Medy Pastované

Místo, kde si med vyzvednoutChýně, Vřesová 590 nebo Frýdek-Místek, Podhůří 2005

Gramáž medu0,5 kg

Dostupnost meduDostupné

 

Charakteristika chutě a vůně

Silnější a výraznější chuť i vůně pozdních květů viz medy květové pozdní. Charakteristika tohoto medu je dána vždy převažujícím nektarem a umístěním našich včelstev v daném roce.

Hlavní využití

Na pečivo nebo samostatnou konzumaci.

Doba využití

Celoročně, ale zejména pokud máte med zařazen celoročně k přímé konzumaci.

Jakou doporučujeme mít zásobu tohoto druhu medu

Pokud jíte med pravidelně s pečivem na snídani nebo na večeři, počítejte minimálně 1 kg medu na týden a osobu. Vhodné je mít zásobu tohoto medu na zimu (kdy je spotřeba vyšší), a to alespoň 5 kg na osobu.

Naměřené hodnoty refraktometrem:

Obsah vody: 17%
Sacharóza: 82
Hustota: 42,5

Hlavní popis

Med pastovaný je získáván způsobem zpracováním medu, zpravidla pozdního květového, který má obvykle nejnižší obsah vody (17% a méně). Pastováním tak pouze mechanicky měníme strukturu vytočeného medu tak, aby med byl tvořen jen těmi nejjemnějšímu krystalky, které prakticky ani nebudete vnímat (pastujeme v nerezové nádobě se speciálním nerezovým míchadlem, a to až do příjemné krémovité pěny). Pastování medu má jednoznačné výhody pro využití tohoto medu na pečivo. Med nestéká, přitom se snadno nabírá a je lehce roztíratelný. Pro řadu zákazníků je jeho hlavní výhodou právě jemná chuť a vědomí toho, že pastovaný med nejde nikým ošidit, protože pastovaný med lze vyrobit (zpracovat) zase jen z čistého medu. Nevýhodou pro některé zákazníky je jeho světle bílá, příp. jen lehce nažloutlá barva a domnívají se, že jde o med řepkový. Můžeme Vás ujistit, že pastovaný med z řepky neděláme, ne že by nebyl stejně chutný jako jiné medy, ale prostě proto, že náš pastovaný med je zpracováván z pozdního (posledního) vytáčení (tedy v době, kdy řepka již nekvete), a to z důvodu nízkého obsahu vody.

Med pastovaný patří mezi ideální pochutinu na chléb a jiné pečivo, Vaše děti si jej zamilují, protože má konzistenci blízkou šlehané sladké pěně. Využít jej samozřejmě lze pochopitelně všestranně, v čaji se Vám však bude rozpouštět o něco déle než med nepastovaný.

Chuť i vůně pozdního květového nebo jednodruhového medu zůstává. Jemnost tohoto medu oceníte při dlouhodobé konzumaci s pečivem.

Váš Med - Medy Pastované
Hlavní popis

Med pastovaný je získáván způsobem zpracováním medu, zpravidla pozdního květového, který má obvykle nejnižší obsah vody (17% a méně). Pastováním tak pouze mechanicky měníme strukturu vytočeného medu tak, aby med byl tvořen jen těmi nejjemnějšímu krystalky, které prakticky ani nebudete vnímat (pastujeme v nerezové nádobě se speciálním nerezovým míchadlem, a to až do příjemné krémovité pěny). Pastování medu má jednoznačné výhody pro využití tohoto medu na pečivo. Med nestéká, přitom se snadno nabírá a je lehce roztíratelný. Pro řadu zákazníků je jeho hlavní výhodou právě jemná chuť a vědomí toho, že pastovaný med nejde nikým ošidit, protože pastovaný med lze vyrobit (zpracovat) zase jen z čistého medu. Nevýhodou pro některé zákazníky je jeho světle bílá, příp. jen lehce nažloutlá barva a domnívají se, že jde o med řepkový. Můžeme Vás ujistit, že pastovaný med z řepky neděláme, ne že by nebyl stejně chutný jako jiné medy, ale prostě proto, že náš pastovaný med je zpracováván z pozdního (posledního) vytáčení (tedy v době, kdy řepka již nekvete), a to z důvodu nízkého obsahu vody.

Med pastovaný patří mezi ideální pochutinu na chléb a jiné pečivo, Vaše děti si jej zamilují, protože má konzistenci blízkou šlehané sladké pěně. Využít jej samozřejmě lze pochopitelně všestranně, v čaji se Vám však bude rozpouštět o něco déle než med nepastovaný.

Chuť i vůně pozdního květového nebo jednodruhového medu zůstává. Jemnost tohoto medu oceníte při dlouhodobé konzumaci s pečivem.

Medy Pastované

Místo, kde si med vyzvednoutChýně, Vřesová 590 nebo Frýdek-Místek, Podhůří 2005

Gramáž medu0,5 kg

Dostupnost meduDostupné

 

Charakteristika chutě a vůně

Silnější a výraznější chuť i vůně pozdních květů viz medy květové pozdní. Charakteristika tohoto medu je dána vždy převažujícím nektarem a umístěním našich včelstev v daném roce.

Hlavní využití

Na pečivo nebo samostatnou konzumaci.

Doba využití

Celoročně, ale zejména pokud máte med zařazen celoročně k přímé konzumaci.

Jakou doporučujeme mít zásobu tohoto druhu medu

Pokud jíte med pravidelně s pečivem na snídani nebo na večeři, počítejte minimálně 1 kg medu na týden a osobu. Vhodné je mít zásobu tohoto medu na zimu (kdy je spotřeba vyšší), a to alespoň 5 kg na osobu.

Naměřené hodnoty refraktometrem:

Obsah vody: 17%
Sacharóza: 82
Hustota: 42,5